top of page
PORTFOLIO - BACHELORPROEF - Confiance

In een tijd waar de taboe rond psychologische hulp meer doorbroken wordt, merk ik dat mensen rondom mij steeds meer open durven praten over hun beleving van therapie. Als interieurvormgever in spe, stelde ik enkele vragen rond de therapeutische ruimte. Niet alleen cliënten, maar ook psychologen/psychotherapeuten  uit mijn omgeving rapporteren een gebrek aan aangepaste meubels in een vaak te klinische omgeving. Dit motiveerde mij om hierrond verder onderzoek te voeren.

Confiance

Dit meubel is ontworpen voor individuele, koppel- en gezinstherapie.  De opstelling wordt gemakkelijk aangepast naargelang de situatie of de soort therapie. Op deze manier krijgt de cliënt een vrije keuze om te bepalen hoe die zich wilt positioneren ten opzichte van de anderen (therapeut, partner, familieleden...).

 

Confiance is een bank die bestaat uit een hoekelement dat aangevuld wordt met fauteuils. De zetels vormen één geheel maar kunnen ook losgekoppeld worden. Dankzij de greep achter de rugleuning en de glijders onderaan de poten, kunnen deze zetels gemakkelijk versleept worden in de ruimte. Confiance is een comfortabele zetel waarbij rekening werd gehouden  wordt met ergonomie, materiaalkeuze, en voldoende beweegruimte. 

ZA zetel prototype 2.png
bottom of page